Isnin, 22 Mac 2010

TARIKH TAYANGAN


TELEMOVIE ANAK-ANAK LORONG

28 MARCH 2010

10.30 MALAM DI ASTRO PRIMA

Sabtu, 20 Mac 2010

SEKOLAH

INT - RUMAH AKU - RUANG TAMU - AKU - SIANG


FACE BOOK

Mmmmmm..baguih dok ada laman web sosial ni rupanya., Boleh jumpa kawan kawan lama dari sekolah rendah sampai menengah...bestnya.
Ini sekolah2 saya yang ada page di Face Book.

INSERT - LOGO SRKST



Ini sekolah rendah. Sekolah Rendah Kebangsaan Seri Tunjung. (Darjah 1 - 6) 1985 - 1990

Masa aku belajaq di sekolah ni, pencapaian aku memang menakjubkan, mana tak nya bila ada peperiksaan aku selalu dapat bottom 5..(BUKAN TOP 5 tau)...no 5 dari belakang..huhu..tapi kalau bab Lukisan aku markah paling tinggi. Sampai aku dilantik menjadi President Kelab seni Lukis..waa cakap Lu.. pernah mengadap Raja perlis terima Hadiah (dapat No 3 pertandingan melukis peringkat kebangsaan ketegori sek rendah je laa).

Kalau bab sukan..mmmm..sedih sikit...malu lah nak cerita...mana tak nya..selama 6 tahun aku masuk sukan hanya pernah menang pertandingan lari dengan tali skipping je...huhu...(tapi pingat emas tau..(makan hati budak perempuan) ahhahaha

Pernah jadi pengawas..tapi best nya nama aku yang paling banyak tercatat dalam report guru pengawas...nak tau kesalahan apa? Aku yang paling bising dalam kelas...hahahahah..





INSERT - LOGO SMTS

Ini sekolah Menengah . Sekolah Menengah Tengku Sulaiman (tingkatan 1 - 3 tahun 1991 - 1993)

Masa aku belajaq disekolah ni pun tak banyak sangat yang aku ingat dah. Yang aku ingat aku masih selalu dapat bottom 3 jika ada peperiksaan. Masuk kelas sains Tulin tapi subjek Sains tak tulin pun..selalu merah

Tapi yang penting..markah periksaan subjek lukisan aku tetap tertinggi tak pernah dapat bawah dari 90%..kalau subjek lain terutamanya matematik berpeluh nak dapat atas 40% pun. Kalau bahasa Melayu lagi laa..selalu atas pagar..macam mana aku boleh jadi penulis skrip pun entah laaa..hahahah.

Tapi bila periksa PMR aku buat kejutan..sebab budak yang selalu jadi Bottom 3 selama 3 tahun berturut-turut boleh jadi juara..juara apa? aku jadi BEST STUDENT PMR..Mak aku, cikgu-cikgu aku macam tak percaya....aku pun tak percaya.. mak aku pun datang lah terima hadiah dan Sijil bagi pihak aku...bangga jugak aku..

Tapi ada peristiwa sedih jugak, sebab masa aku ambil periksa PMR tulah abah aku meninggal dunia. Sakit jantung..sebab tu aku semangat lebih kot nak jadi Best Student of the year..


INSERT - LOGO - KSAH
Ini Sekolah Menengah Jugak. Kolej Sultan Abdul Hamid. (tingkatan 4 - 5 tahun 1994 - 1995)

Masa aku datang sekolah ni, tak banyak sangat yang bestnya..sebab aku adalah pelajar yang paling skema... Tapi aku jadi pengawas perpustakaan jangan marah..budak skema lah katakan.

Aku belajar Sains 1, kelas sains tulin..tapi macam biasalah..aku tetap masuk pertandingan melukis..pernah dapat no 3 mewakili negeri Kedah..

Masa disekolah nilah aku dimalukan oleh cikgu aku...huhuhu...mana taknya aku dipaksa bersyair diatas pentas semasa perhimpunan..malunya tuhan saja yang tahu..basah baju aku dengan peluh. Tapi bagus jugak itu. inilah lah ayat-ayat permulan aku minat dalam bidang sastera.

SPM aku boleh tahan laa..Gread 1...aku pun masuk Uitm lepas tu..itu je laaa..


Masa di Uitm lah aku mula terjebak dengan menulis skrip teater sains..menang persembahan teater terbaik tau..selain itu aku mula menulis untuk majalah Uitm...he..he..tapi bahasa berterabur laa..lepas tu berangan nak masuk Akademi TV3 tapi mahal lah pulak..huhu..terus tak jadi..

Terus kerja....

Kalau ada yang kenai-kenai tu..boleh lah kita berjumpa noh..nak jugak jumpa member-member lama.

CUT TO

PROMO - HOTEL MANIA

HOTEL MANIA


video

SERIES - HOTEL MANIA




INT - RUMAH AKU - RUANG TAMU - MALAM


Dah lama tak update blog, sebab bz sangat menulis skrip baru untuk TV3 ,RTM dan Astro. Nak tidur tak leh nak tidur, nak menulis blank seketika..huhu


1st time aku menulis untuk KRU..terima kasih Nizam Zakaria kerana bagi saya peluang menulis dibawah arahannya. Hotel Mania..sebuah Drama muzikal pertama di Malaysia..


Penulis yang terlibat untuk Episode 1 - 13 Nizam Zakaria (ketua Penulis dan pengarah), Hazaril Firdaus, Zamnorashikin, manakala Episode 14 - 26 Nizam Zakaria (ketua penulis dan pengarah, Sofia Aliza, Mohd Rohizan Ramli(saya laa).


Selamat menonton.



CUT TO



Blog Widget by LinkWithin